Інтегрований урок з біології на тему: «Їжа та її компоненти»

Предметні межі зникають, коли вчителі заохочують учнів робити зв’язок між дисциплінами й спиратися на знання і навички з кількох предметних напрямків. Саме так 24.11. організувала і провела урок біології учителька Ольга Ярославівна Чопек з учнями 8 класу на теми «Їжа та її компоненти».

Метою уроку було: ознайомити учнів з компонентами їжі; схарактеризувати склад харчових продуктів; розкрити функціональне значення для організму білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, води й мінеральних речовин; розвивати загальнокультурну, комунікативну, соціальну, здоров’язбережувальну компетентність учня, уміння аналізувати й узагальнювати навчальний матеріал, отриманий на інших уроках, вміння проводити паралелі між різними предметами та застосовувати на практиці отримані знання; виховувати дбайливе ставлення до власного здоров’я, естетичне почуття, формувати переконання в необхідності здорового способу життя.

Щоб виконати усі завдання уроку, учні об’єдналися у дві команди й у формі змагань, застосовуючи знання інших предметів, називали компоненти їжі, характеризували склад харчових продуктів, пояснювали функціональне значення білків, жирів, вуглеводів, води, мінеральних речовин, вітамінів для організму.

Конкурс «Мовознавці» вимагав знань з української мови – із слів правильно скласти речення. Знання з української літератури дали можливість школярам назвати твори, в яких згадується їжа. Математичні здібності допомогли розв’язати задачу на знаходження вмісту білків, жирів і вуглеводів у запропонованій їжі Конкурс «Іноземці» вимагав правильно назвати англійською мовою компоненти запропонованої страви. Цікаво й емоційно пройшов конкурс «Реклама», під час якого команди створили рекламу для продажу запропонованого продукту харчування. Знання з основ християнської етики допомогли назвати притчі про їжу та її значення в житті людини. З уроків історії пригадали голодомори, які пережив український народ, щоб усвідомити справжню цінність їжі.

У надзвичайно цікавому змаганні перемогла дружба. Усі отримали солодощі за якісну командну роботу. Дякуємо Ользі Ярославівні Чопек за проведений на високому методичному рівні урок, а дітям – за вміння працювати в групах, дотримуючись узгоджених між командами правил.

 

 

Категорія: 2021-2022 | Додав: scoolsered (2021-12-23)
Переглядів: 118 | Рейтинг: 0.0/0